RevistaLuPeste.ro

Forumul pescarilor din Romania
Acum este Mie Ian 17, 2018 2:57 am

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Regulamentul adevarat de feeder
MesajScris: Sâm Mai 03, 2014 4:10 pm 
Neconectat
pana
pana

Membru din: Joi Ian 04, 2007 7:11 pm
Mesaje: 652
Localitate: IASI
REGULAMENTUL OICIAL F.I.P.S.e.d. al coNCURSURILOR INTERNATIONALE PE NATIUNi ’’PESCUIT LA FEEDER’’

1).Probele internationale oficiale vor fi organizate de catre Federatiile Nationale afiliate la CIPS. Federatia organizatoare va fi oficial raspunzatoare de proba respectiva.
2).Vor putea participa numai aderentii la o Federatie Nationala afiliata la CIPS, care are cotizatia platita la zi, sau Cluburile sportive aderente la acea federatie; ele vor trebui desemnate de catre propria federatie; pescarii care fac parte din cluburi sau din federatiile nationale va trebui sa aiba nationalitatea federatiei respective.
Din echipa nationala poate sa faca parte un singur competitor strain , dar el trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
- cererea trebuie trimisa de catre natiunea pe care doreste s-o reprezinte;
- cererea trebuie sustinuta de catre o scrisoare a Ministerului Sporturilor al tarii respective;
- concurentul trebuie sa fi locuit in aceasta tara in ultimii 5 ani.
Concurentii sunt obligati sa fie in masura sa isi justifice in orice moment nationalitatea fie printr-un act de identitate, fie prin pasaport, fie printr-un certificat de nationalitate.; aceste acte justificative vor trebui prezentate la prima intilnire a capitanilor.
Un concurent care a participat deja la un Campionat Mondial pe Natiuni sau la o intalnire internationala sub steagul unei Natiuni nu va putea participa sub steagul altei Natiuni.
Numai echipele care sunt membre ale Federatiilor Nationale , vor fi admise pentru campionatele mondiale si pentru campionatele zonale( europene, etc).
Pentru a pretinde organizarea campionatelor, o natiune va avea obligatia de a fi participat cel putin odata in ultimii trei ani la un campionat ca acela pe care urmeaza sa-l organizeze.
Un proiect de program trebuie obligatoriu transmis secretarului FIPSed pana la sfarsitul lunii noiembrie din anul precedent.
Cu exceptia Campionatelor Mondiale de Pescuit, F.I.P.S.e.d.este resposabila oficial pentru furnizarea programului software si pentru clasificarea si mentinerea palmaresului tuturor campionatelor; pentru aceasta, natiunea organizatoare va asigura sejur complet persoanei care-si asuma aceasta sarcina (cazare, masa, gala de inchidere) incepand cu ziua precedenta inceperii competitiei si inclusiv o zi dupa incheierea acesteia; FIPSed va suporta cheltuielile de deplasare.
Pentru campionatele organizate de FIPSed natiunea organizatoare va asigura sejur complet pentru doi membri ai Comitetului Executiv FIPSed (cazare, masa, gala de inchidere) incepand cu ziua precedenta inceperii competitiei si inclusiv o zi dupa incheierea acesteia;
Organizarea unui campionat nu poate fi acordata unei natiuni daca aceasta nu se obliga sa asigure eliberarea pestelui viu in apa dupa ce acesta a fost cantarit si inregistrat. (este interzisa uciderea pestelui);
Natiunea organizatoare a unui campionat mondial sau zonal se va angaja sa achizitioneze trofeele finantate de FIPSed ; natiunea va trebui sa prevada 3 trei trofee pentru intrecerile pe echipe si 3 trei trofee pentru probele individuale. Cuantumul maxim rambursat de catre FIPSed va fi de 300 euro pentru cele 6 trofee. Trofeele vor trebui montate pe o placheta pe care va fi gravat ‘‘FIPSed’’ sau logo-ul apoi locul si data campionatului. Va fi eliberata o factura pentru a fi justificate costurile trofeelor.Daca aceste dispozitii(placa sau logo-ul si factura)nu sunt respectate FIPSed nu va deconta cheltuielile. FIPSed va oferi suplimentar medaliile.
Programele si invitatiile privind toate campionatele trebuie sa fie adresate numai natiunilor aderente la FIPSed.(nu trebuie sa existe invitatii adresate cluburilor sau persoanelor individuale).
3).Fiecare Natiune care a aderat la CIPS va putea prezenta o singura echipa ; echipa va fi compusa din5(cinci) pescari ;este admis un concurent rezerva care va fi desemnat inainte de prima extragere la sorti.
Niciun concurent nu va fi admis in nume propriu(individual).
In cazul ranirii pe parcursul competitiei, titularul va putea sa cedeze locul sau inlocuitorului desemnat pe foaia de participare ; aceasta schimbare, fara posibilitatea substituirii de material, va trebui sa fie autorizata de catre unul dintre membrii juriului ;
4). Probele se vor disputa pe fluvii, riuri, ,canale sau intinderi de apa ;va trebui sa fie posibil pescuitul pe toata suprafata apei de concurs ;adincimea apei va trebui, pe cit posibil,sa fie uniforma pe tot traseul si sa aiba minim 1,5 metri; largimea minima a cursului de apa va fi de 50 metri .
Un posibil program de repopulare cu peste a locatiei alese trebuie trimis Comisiei Tehnice a F.I.P.S.e.d. In toate cazurile, programul de repopulare trebuie sa aiba loc cu cel putin 2 luni inainte de campionat.Un film sau fotografii privind repopularea trebuie sa fie furnizate de catre organizatori Comisiei Tehnice a F.I.P.S.e.d.
5).Traseul(pista) selectionat(a) va trebui , pe cit posibil , sa fie drept si sa prezinte conditii egale de pescuit pentru toti concurentii ; Traseul(pista) selectionat va trebui , pe cit posibil, sa asigure dispunerea concurentilor in linie si sa evite , in masura in care este posibil, intreruperile cauzate de linii electrice, poduri , etc…Traseul(pista) nu trebuie sa prezinte niciun fel de pericol pentru concurenti sau spectatori ;
Locatia susceptibila de a fi selectionata pentru un campionat va fi vizitata de catre unul sau mai multi membri ai comisiei tehnice sau un delegat competent desemnat de FIPSed in aceeasi perioada a anului prevazuta pentru organizarea competitiei ; concluzia trasa in urma acestei vizite va fi prezentata , pentru decizie, Comitetului Director al FIPSed , care va transmite la CIPS pentru informare.Acordul definitiv sau refuzul FIPSed va fi anuntat da catre aceasta natiunii candidate.
F.I.P.S.e.d va prelua in sarcina sa calatoria (avion, tren sau masina)si va asigura atit deplasarile la aeroport sau la gara cit si sejurul(hotel si repausul);
In ceea ce priveste asigurarea sejurului, Natiunile au doua optiuni:
1- Sa aleaga sejurul propus de Natiunea organizatoare (optional).
In acest caz conditiile trebuie sa fie prezentate foarte clar:
- pret pe o zi, pe persoana, in functie de numarul de persoane care impart o camera indiferent de perioada (nu se poate impune sejurul complet)
- pretul pentru participare la dineul de inchidere
Termenii privind sejurul trebuie sa fie aprobati de comisia tehnica FIPSed.
2- Sa se descurce singuri.
In acest caz Natiunile participante au obligatia sa comunice in scris natiunii organizatoare aceasta alegere, pana in momentul completarii fisei de participare.
In oricare dintre cele doua situatii taxa de inscriere este de 1200 euro si include 9 locuri la dineul de gala si 6 permise de pescuit valabile pentru antrenament si pentru toata perioada competitiei, asigurare, medalii, trofee, suveniruri,etc..
Indiferent de modul in care se desfasoara dineul de gala, cu servire la mese sau bufet, natiunilor participante li se vor rezerva un numar de locuri in conformitate cu platile efectuate.
Daca pana la termenul indicat de organizatori natiunile nu comunica detaliile privind necesitatile de cazare , acestea trebuie sa-si asigure singure cazarea si trebuie sa plateasca1200 € organizatorilor.
Orice natiune care a completat formularul de inscriere, angajand in acest mod participarea la Campionat, trebuie sa plateasca Natiunii organizatoare, chiar daca ulterior nu va participa, o taxa de angajament de 1200 Euro.Natiunile care nu vor respecta aceasta regula vor fi excluse de la participarea la alte campionate sau organizarea acestora.
Natiunile sunt obligate sa comunice in mod imperativ data lor de sosire natiunii organizatoare, cu o saptamana inainte de prima zi de antrenament. Oricare natiune participanta care absenteaza (care nu au ajuns la timp) pentru ultimul antrenament va fi considerata ca ABANDON si nu va putea participa la campionat.
Natiunile organizatoare vor trebui sa prevada in programul lor o lista cu hoteluri, case de oaspeti, pensiuni si campinguri intr-un raion cu raza de 20 km fata de locul de defasurare.
Pe fisele de inscriere ale natiunilor organizatorii vor trebui sa ceara sa se precizeze numarul de telefon al unui delegat sau al unui capitan. Pe programe vor trebui sa figureze adresele si numerele de telefon ale serviciilor de urgenta (politie, jandarmerie,pompieri, securitate, spitale etc. )
Campionatul se va desfasura in al II-lea weekend din iulie.
6).Pentru probe, concurentii trebuie sa dispuna de un loc de pescuit (stand) cu largime de minimum 15 m; 25 metri este considerate largimea ideala iar largimea maxim autorizata este de 50 metri. largimea standurilor va fi fixata cu acordul comisiei tehnice.
Amplasamentul concurentilor va trebui sa fie materializat separat de spectatori, in scopul indepartarii de acestia ; pentru aceasta s-ar putea ridica o imprejmuire sau intinde niste corzi la o distanta adecvata fata de bancile spectatorilor (o distanta de 10m ar fi rezonabila) ; deasemanea, ar fi de dorit sa existe un culoar destinat oficialilor, intre pescari si spectatori. Niciun material de pescuit nu trebuie sa incurce circulatia pe acest culoar.
Capitanul sau capitanii de echipa, maximum 2 de fiecare natiune, poate(pot)intra in amplasamentul pescarilor echipei proprii (stand).Ei trebuie sa poarte salopeta verde, inscriptionata cu litera “C”, corespunzatoare functiei lor. Este permisa prezenta unui singur capitan in interiorul standului.Rezerva va purta salopeta rosie inscriptionata cu litera “R”.
Organizatorul terbuie sa personalizeze fiecare stand de pescuit cu un panou pe care vor figura numele, nationalitatea concurentului precum si numarul de capturi actualizat tot timpul.Aceste panouri sunt furnizate de catre persoana insarcinata de FIPEed cu stabilirea clasamentelor.
7).Reuniunea capitanilor
Este de dorit prezenta comisarului general la intilnirea capitanilor ;
In cazul absentei unui capitan sau a unui delegat al unei natiuni, Presedintele FIPSed sau reprezentantul desemnat de F.I.P.S.e.d va efectua tragerea la sorti
Prima reuniune – vineri la orele 15.00 sau in ajunul primei manse
Pe timpul primei reuniuni va fi constituit un juriu international in conformitate cu art.28 al prezentului regulament ; dupa aceasta vor fi efectuate urmatoarele operatiuni :
Apelul Natiunilor ;
-Tragerea la sorti a natiunilor in ordine alfabetica pentru a determina ordinea de tragere la sorti a primei manse ;Ordinea de tragere la sorti stabilita va fi inversata pentru a mansa a II-a(exemplu:natiunea care trage prima la sorti in mansa I-a, vat rage la sorti ultima in mansa a II-a, etc.).
Informatii diverse asupra desfasurarii campionatului.
-Tragerea la sorti numai pentru atribuirea sectoarelor(A,B,C,etc)fiecarui pescar din compunerea fiecarei echipe.
A II-a reuniune – simbata dimineata sau in dimineata primei manse
Tragerea la sorti pentru atribuirea locurilor fiecaruia dintre pescari in cadrul sectoarelor .

A III-a reuniune –simbata dupa amiaza sau dupa prima mansa
Comunicarea rezultatelor primei manse;
Discutii cu privire la derularea primei manse;
Tragerea la sorti numai pentru atribuirea cite unui sector (A,B,C, etc.) fiecaruia dintre pescarii din componenta unei echipe, pentru mansa a II-a..
A IV-a reuniune – duminica dimineata sau in in dimineata celei de a II-a manse
Tragerea la sorti pentru atribuirea standurilor pescarilor in cadrul sectoarelor.
Atentionare:Reuniunile capitanilor sunt pentru informare si pentru directive cu privire la derularea competitiei;In niciun caz ele nu sunt destinate pentru modificarea regulamentelor;Modificarea regulamentelor se face numai la reuniunea anuala a Comitetului Director al FIPSed in functie de observatiile adresate in scris de catre Federatiile nationale Secretarului general al FIPSed;
TRAGEREA LA SORTI
8).Tragerea la sorti a fiecarei manse trebuie efectuata sub controlul organizatorului, cu cel putin 150 minute inaintea inceperii concursului, in prezenta capitanilor sau a delegatilor fiecarei echipe si a reprezentantilor F.I.P.S.e.d.
Pentru cel doua manse, atribuirea sectoarelor celor 5 pescari se face prin tragere la sorti.
Atribuirea locurilor pentru cele doua manse se va face urmind o grila de tragere sau alegere automata stabilita in avans.Aceasta grila e conceputa astfel incit sa repartizeze fiecare pescar al unei echipe in fiecare dintre cele 5 sectoare ;
Atribuirea locurilor pentru a doua mansa se va face prin tragere la sorti de catre capitanul(reprezentantul acestuia)fiecarei echipe,tinind cont doar de capetele de sector;
9). Pe fluvii, riuri si canale, standul nr.1 trebuie sa fie situat in aval ; pe intinderile de apa (lac,etc…, standul nr.1 va fi situat la stinga privind catre apa, iar numerotarea se va face de la stinga la dreapta).
10). Capitanii vor primi pentru fiecare dintre concurenti cite o vesta. Vestele de sector vor fi fie de alte culori decit verde si rosu, fie de o culoare neutra cu marcaje de culoare diferita pentru fiecare sector.
Portul vestei este obligatoriu.
DISPOZITII GENERALE
11)a.Fiecare concurent va dispune de 90 minute pentru a se pregati.Inca de la sosirea lor pe traseu(pista), pescarii se vor echipa cu vestele, ecusoanele (tricouri, salopete personalizate) daca trebuie in mod imperativ sa intre si sa-si depoziteze materialul in sectoarele atribuite lor prin tragere la sorti.(dispozitii valabile si pentru persoanele care ajuta la transportul materialelor).Nu va putea fi efectuata nicio pregatire de material inainte de semnalul de intrare a pescarilor in standuri. Pe timpul pregatirilor, pescarii nu trebuie sa primeasca niciun fel de ajutor.Orice material va putea fi dat pescarilor pina la semnalul de nadire prin intermediul controlorului (arbitrului) individual.Dupa semnalul de nadire , este interzisa furnizarea oricarui material pescarilor, cu exceptia elementelor de bete de pescuit rupte care vor putea fi inlocuite prin intermediul controlorului (arbitrului) individual.
Pina la semnalul de intrare in standuri , momelile si nadele vor putea fi pregatite de catre pescar sau o terta persoana in afara standului.
Dupa semnalul de intrare in standuri , momelile si nadele vor putea fi aduse pescarilor pe timpul pregatirii care s-ar putea desfasura fie in afara standului de catre o terta persoana, fie in interiorul standului de catre pescar pina la momentul semnalului care anunta inceperea controlului nadelor si momelilor.La inceperea acestui semnal nadele si momelile trebuie sa se gaseasca in interiorul standului; nu va fi permisa nicio modificare sau suplimentare a acestora pina la momentul controlului. Nadele trebuie prezentate gata de folosire. Nu sunt premise pungile sau saculetii etansi cu nada.Dupa control, pescarilor li se va interzice sa primeasca alte nade si momeli.Sunt permise eventuale recipiente mici cu aditivi pentru inmuierea nadelor si momelilor.
b. In absenta controlului acestor momeli si nade , pescarul nu va fi autorizat sa pescuiasca.
c. Daca un pescar foloseste un juvelnic prea scurt( mai mic de 3,5m) va fi sanctionat cu cartonas galben daca il folosete in ambele manse.Daca acelasi pescar este controlat si gasit cu juvelnic prea scurt pe parcursul altui campionat, acesta va fi descalificat.
d.Controlul lungimii juvelnicelor si betelor va fi efectuat dupa controlul nadelor si momelilor si inainte de nadirea grea.Pentru aceasta , se vat trage la sorti cite un pescar de sector
e. Concurentii ar putea sa soseasca direct pe traseul de pescuit cu mijloace proprii.
-12- Va exista un arbitru per concurent si un arbitru general pe sector. Arbitrii individuali si generali trebuie sa cunoasca perfect regulamentul de concurs.
Arbitrul general (ajutat in masura in care este posibil de un membru al Comitetului director F.I.P.S.e.d.)trebuie sa controleze urmatoarele :
a- cantitatile de nada (nadele vor fi masurate gata de folosire, pregatite(inmuiate si cernute )si contin pamint, prundis,porumb,griu, cinepa, etc sau orice aditiv netoxic pentru fauna si mediul acvatic) sunt fixate la 12 litri.Este interzisa folosirea pelettelor, boiliesurilor si a oricarui alt conglomerat de grund pentru nadire sau pentru incarcarea cirligului.
Comitetul director al F.I.P.S.e.d, cu avizul comisiei tehnice, ar putea eventual sa modifice aceste cantitati ;
b.Cantitatea de momeli(momelile in intregime vor fi masurate nu cintarite)este fixata la 2,5 litri din care 0,5 litri maxim fouillis si/sau larve de tintari(libelule). Comitetul director al F.I.P.S.e.d, cu avizul comisiei tehnice, ar putea eventual sa modifice aceste cantitati ;
c.Pescarul va avea obligatia de a prezenta la control cantitatile de momeli si nade prevazute in program . Daca acestea nu corespund, pescarul va primi un avertisment – (art. 31 a) ; lista cu pescarii prinsi in flagrant va fi comunicata la reuniunea capitanilor ;daca infractiunea se repeta in a II-a mansa sau la campionatul urmator, pescarul va fi descalificat pentru recidiva(art. 31 b ).
Pe parcursul anului 2014 larvele de tintari(libelulele)destinati numai pentru cirlig vor trebui prezentati in vase speciale’’ masura oficiala FIPSed’’special conceputa pentru aceasta.FIPSed va oferi fiecarui pescar participant un asemenea vas + o rezerva in diferitele campionate din 2014.
Larvele de tintari(libelulele)destinati nadirii trebuie prezentate in « cutii de masura »
Toate celelate momeli destinate nadirii si pentru cirlig trebuie prezentate in « cutii de masura » ; oricare alta prezentare a momelilor la control va fi penalizata si nada confiscata (penalizare 1 punct in clasamentul pe sector).
Nadele trebuie prezentate la control in galeti gradate iar momelile in cutii ‘‘masura oficiala’’. Concurentii trebuie sa fie echipati obligatoriu cu propriile lor galeti si cutii ‘‘masura oficiala’’.Pescarul care nu are cutii ‘‘masura oficiala’’ va fi penalizat cu 1 punct in clasamentul pe sector (exemplu :pescarul fara cutii ‘‘masura oficiala’’, clasat al V-lea va avea 6 puncte in loc de 5 ; pescarul clasat al VI-lea va marca intotdeauna 6 puncte.)
Cernerea nadelor( cu sita, plasa etc) cit si amestecarea acestora (cu un mixer electric) sunt interzise dupa control.
In perioada dintre debutul controlului nadelor si momelilor(al 3-lea semnal) si nadirea grea(al 4-lea semnal)este permisa folosirea vaporizatorului numai pentru colarea si conservarea momelilor ;
Pentru nade si pamint, dupa control si pina la nadirea grea, este interzisa reumectarea de orice fel(cu mina, vaporizator, recipient, etc.) cu apa sau orice alt lichid(tip aditiv).Dupa nadirea grea numai vaporizatorul este permis pentru reconditionarea nadei si a pamintului.
Larvele acvatice vor putea fi prezentate in maxim 2 vase(exemplu:1/4 “libelule” intr-un vas de ¼ si ¼ fouillis intr-un vas de 1/4 ). Vasele trebuie prezentate inchise,fara niciun aditiv de retentie.(exemplu: este interzis adezivul pentru mentinerea capacului in pozitie inchisa).
d.Recuperarea dupa control a eventualului surplus de momeli si nade.
Arbitrul individual trebuie sa :
a- Controleze juvelnicele ;
b- Controleze pestele pescarului ;
c- Verifice si sa noteze fiecare captura ;
d- La sfirsitul probei, el va continua sa vegheze capturile pescarului sau si va interzice accesul in standul de pescuit oricarei persoane neautorizate, pina la trecerea echipei de cintarire ; el va semna apoi , ca si pescarul , documentul care indica rezultatul cintaririi.
-13- Concurentii trebuie sa respecte intotdeauna dimensiunile legale ale pestilor (reglementare nationala); aceste dimensiuni le vor fi comunicate dupa prima reuniune a capitanilor(este obligatia acestora din urma de a-si informa pescarii).
Pestii capturati care nu au dimensiunea minima obligatorie sau sunt mutilati vor fi retinuti de echipa de cintarire iar pescarul responsabil de aceasta va fi sanctionat cu cartonas galben.
Juvelnicul trebuie sa aiba plasa cu gauri mici(maxim 10X10 mm), sa aiba fie un diametru de minimum 40 cm pentru cele circulare fie o diagonala de minimum 50 cm pentru cele rectangulare si o lungime minima de 3.5 metri ;El va trebui sa fie scufundat pe o lungime de minim 1,5m pe toata durata mansei;niciun alt mijloc de pastrare a capturilor nu va fi admis ; Concurentii trebuie sa fie echipati cu juvelnice proprii in afara cazului in care acestea vor fi furnizate de Federatiile organizatoare ;
-14- Compozitia nadelor si a momelilor trebuie sa fie de origine naturala. Produsele de origine metalica sunt interzise. Momelile artificiale , oricare ar fi materialul din care sunt facute (polistiren, cauciuc, burete,etc) cum ar fi viermii,larvele , viermii de carne, viermii de pamint, etc. sunt interzise.sunt interzise deasemenea linguritele, mustele artificiale,momelile din pesti vii sau morti, alte specii de animale precum broscutele si de asemenea icrele. La finalul antrenamentelor si manselor, resturile de nada si de momeala nu trebuie aruncate in apa.
-15- Competitia se va desfasura pe sectoare sau subsectoare, in doua manse a cite 5 ore ( orar recomandabil intre orele 10.00 – 15.00) ;
In ceea ce priveste campionatele cu mai putin de 20 natiuni participante, sectoarele vor fi dispuse fara spatii de separare sau cu un numar cit mai mic al acestora.Cit priveste sectoarele separate, spatiile de separare trebuie sa fie de minim 3 locuri.
In cazul intreruperii fortate ( de ex. furtuna, catastrofa naturala , etc.), mansa va fi validata daca a durat minimum 2 ore.
Juriul va putea scurta durata unei manse in cazul in care programul orar nu permite desfasurarea acesteia timp de 5 ore.
-16- Fiecare concurent trebuie sa respecte integral regulamentul de concurs.
-17- Vor fi autorizate numai cirligele simple cu un singur brat.cu deschidere maxima de 7 mm intre virf si tija(nr.10).
In cazul in care un membru al juriului, va constata sau va fi invitat sa constate o incalcare a articolelor 17 si 35, va avea dreptul sa ceara controlul liniei sau sa verifice lungimea batului de pescuit a cocurentului, fara sa astepte finalul pescuitului. Refuzul pescarului de a prezenta la control ustensilele antreneaza prezentarea acestuia in fata juriului.
Momelile destinate pentru cirlig nu trebuie amestecate ci separate ; sunt interzise piinea, aluaturile ( amestec de materii sau de momeli ca pelletele, boiliesurile, pelletele de nada, etc);
Capturarea unui peste este valabila chiar daca accidental acesta nu a fost prins de gura.
Acrosarea voluntara a pestelui este interzisa.
Folosirea castilor si a statiilor de comunicare este interzisa pe timpul derularii manselor campionatului.
Folosirea sonarului este interzisa, chiar si la antrenaament.
Folosirea mijloacelor mecanice sau electronice pentru delimitarea distantei de pescuit este interzisa.
Orice peste capturat dar agatat la o alta linie decit cea a pescarului respectiv nu va fi punctat si trebuie eliberat in apa
In caz de ruptura, tipul de montura utilizat trebuie sa permita pestelui sa se elibereze usor de feeder.Feederul,a carui dimensiune maxim autorizata este de 5 cm in diametru si 7 cm in lungime trebuie sa culiseze liber pe linie sau pe sustinatorul atasat pe corpul liniei ;este interzisa plasarea unui opritor sau a unui moderator (de ex.silicon)intre feeder si tambur.
Deasemenea monturile trebuie sa contina la capat o asa numita ‘‘smulgere’’(elastic) in scopul evitarii oricarei rupturi in momentul lansarii.
Pescuitul folosind procedeul “method feeder”este interzis.
Distanta intre cirlig si feeder, in prelungirea liniei, trebuie sa fie de minim 50 cm.
Mai jos,un exemplu de montura de feeder:-18- Concurentii pot sa monteze cite bete doresc dar pentru pescuit efectiv se va folosi numai unul.Va fi posibila pregatirea , de rezerva, a feederelor ; totodata, in cazul prinderii unui peste , aceste feedere nu vor putea fi folosite decit dupa punerea in juvelnic a pestelui prins.
-19- Minciocurile pot fi manevrate numai de catre concurenti.
-20- Concurentii nu vor fi autorizati sa primeasca niciun fel de ajutor de la cineva ; doar capitanul de echipa va fi autorizat sa intre numai in standurile concurentilor echipei sale si va putea da numai sfaturi verbale ; el nu va fi autorizat sa intre in standul unui concurent care nu face parte dine echipa sa.
-21- Platformele de dimensiuni maxime 1metru X 1metru sunt autorizate pentru a-i primi pe pescari ;ele trebuie instalate in linie, in afara apei sau partial in apa in caz de nevoie (decizia organizatorului cu acordul comisiei tehnice) Pot fi instalate platforme aditionale in linie cu platformele principale numai pentru depozitarea materialelor.In cazul in care este necesar sa fie creat un aliniament (cordon, marcaj la sol etc.) pentru a fi mai bine aliniati concurentii, acest lucru va trebui realizat inainte de inceperea antrenamentului.
-22- Concurentii pot utiliza cum doresc standul atribuit ; ei nu au dreptul sa patrunda in eventualele zone neutre. In interiorul standului lor concurentii trebuie sa se deplaseze discret si fara zgomot.
Este interzis pescuitul si lansarea momelilor in zone neutre in aval sau amonte (stinga sau dreapta) sau in alte standuri in aval sau amonte (stinga sau dreapta)daca nu exista zone neutre.Pestii care ies din stand si sunt vazuti in zone neutre sau in standurile vecine vor fi punctati ; daca totusi, o linie cu un peste este acrosata de linia unui vecin, pestele trebuie eliberat imediat in apa ;in caz de refuz si de punere a unui peste litigios in juvelnic, in momentul cintaririi, cel(cei) mai mari pesti din juvelnic va (vor) fi cintariti atunci si greutatea(greutatile)lui ( lor) va (vor) fi notificate pe fisa de cintarire a pescarului. Juriul, dupa deliberare, va decide daca adauga sau nu greutatea pestilor incriminati la greutatea totala. Daca pestele(pestii) nu este (sunt) punctati , pescarul va primi un cartonas galben (vezi sanctiunile).
Fotografii si cameramanii vor avea dreptul de a intra in zonele neutre (daca acestea sunt materializate), sub rezerva ca pescarii si arbitrii aflati de o parte si de alta sa le acorde permisiunea. Totusi , ei nu vor putea sa incalce o linie fixata la 2 metri in spate de aliniamentul pescarilor ; aceasta linie va trebui materializata de organizator.In cazul in care nu exista zone neutre, dispozitiunile de mai sus ramin aplicabile dar fotografii si cameramanii vor trebui sa se pozitioneze in limitele standului iar organizatorii trebuie sa materializeze intotdeauna o linie fixata la 2 metri in spate fata de aliniamentul pescarilor.
-23- Pescarii trebuie sa astepte primul semnal pentru a intra in standuri ; dupa acest semnal ei vor putea sa inceapa pregatirile, sa-si pregateasca monturile, sa masoare adincimea apei(numai cu ajutorul unui plumb, feederul este interzis), sa-si moteze liniile, sa-si pregateasca nadele si sa puna juvelnicele in apa.Pentru acete pregatiri sunt prevazute 90 minute.Pescarul nu va putea sa iasa din stand pe timpul acestor pregatiri.
Un al doilea semnal va indica faptul ca in 5 minute va incepe controlul momelilor si al nadelor. Controlul momelilor si al nadelor(al treilea semnal) va incepe intotdeauna cu standul nr 1 din fiecare sector cu 70 minute inainte de inceperea mansei.
Al patrulea semnal va marca inceperea nadirii grele,timp de 10 minute, numai cu ajutorul feederului.Este interzisa nadirea cu ajutorul miinii, catapultei, cupei sau alt instrument.
Al cicilea semnal va anunta inceputul mansei .
Al saselea semnal va anunta pescarii ca au mai ramas numai 5 minute pina la sfirsitul mansei.
Al saptelea semnal va marca sfirsitul mansei ; la acest ultim semnal , numai pestii prinsi si scosi afara din apa vor fi punctati.
Diferitele semnale sonore pentru diferitele etape ale campionatului trebuie sa fie scurte ; in toate cazurile, trebuie luat in considerare inceputul semnalului.
-24- Pe timpul concursului, arbitrii individuali vor sta in spatele concurentilor, la dreapta sau la stinga, in asa fel incit sa nu-i jeneze si pentru a putea sa supravegheze capturile propriului concurent. Juvelnicele vor fi amplasate in asa fel incit sa poata fi vazute de arbitrii iar pestii vor fi pastrati vii pina la sosirea echipei de cintarire.
Cintarirea
-25- Cintarirea va fi efectuata de o echipa compusa din 5 persoane.O persoana va fi responsabila cu cintarirea. O alta persoana va inscrie greutatile in documentul prevazut in acest scop. Celelalte trei persoane vor fi raspunzatoare de diferite manipulari (juvelnice, trepieduri, pesti, saltele de cintarire, etc.)
Va exista un cintar pe sector. Recipientele destinate primirii pestilor pentru cintarire trebuie sa fie gaurite pentru a permite evacuarea apei.
Cintarirea se va inregistra in grame.
In cazul unei cintariri negative intilnita la pestii de talie foarte mica, altii decit alevinii (cintarul nu afiseaza nimic si ramine la zero) va fi necesara departajarea pescarilor de numarul de pesti si apoi clasarea lor dupa greutate.
-26- Pina la sosirea echipei de cintarire in standul sau, pescarul trebuie sa lase juvelnicul in apa ; pestii vor fi recuperati de unul dintre membrii echipei de cintarire ; ei vor fi manipulati cu grija, cintariti si nu numarati ; dupa cintarire pestii vor fi rapid pusi in juvelnicul pescarului in cauza si acesta va ramine in apa ;numai dupa terminarea cintaririi pe sector, responsabilul de sector va da ordinul de eliberare a pestilor in apa ;acest fel de a proceda va permite verificarea unei cintariri in cazul unei contestatii privind cintarirea. Aceasta eliberare in apa se va face cu grija (in afara cazului ca sunt alte reglementari locale).
-27- Pescarul trebuie sa fie prezent in scopul controlarii cintaririi si pentru a semna documentul in care va fi inscrisa greutatea capturilor sale. Dupa terminarea cintaririi pe sector,eliberarea pestelui in apa si semnarea documentului de inscriere a greutatii nu va mai fi admisa nicio contestatie privind greutatea .

JURIUL
-28-Un juriu international va fi constituit in scopul examinarii reeclamatiilor si pentru a aplica sanctiunile prevazute de regulament ; acest JURIU va fi format in ajunul concursului , la prima reuniune a capitanilor sau a delegatilor.
JURIUL va avea urmatoarea compunere :
- Presedintele F.I.P.S.e.d. sau inlocuitorul sau desemnat de el ;
- Secretarul general al F.I.P.S.e.d.
- Membrii prezenti ai comitetului director al F.I.P.S.e.d. si ai comisiilor tehnice, de tineret si de mediu ;
- Delegat reprezentind natiunea organizatoare, in afara cazului in care acesta este de aceeasi nationalitate cu membrii mai sus citati, exceptie facind Presedintele F.I.P.S.e.d.(sau inlocuitorul acestuia) care va fi in mod obligatoriu presedintele juriului
In cazul in care va fi comisa o infractiune de catre un pescar sau o echipa de aceeasi nationalitate cu unul dintre membrii juriului, acesta (exceptie facind presedintele juriului) nu va putea sa ia parte la nici o votare.
Membrii JURIULUI trebuie sa poarte un semn distinctiv ‘‘JURIUL’’ ; acesti membri vor fi prezenti pe timpul pescuitului pe traseul de pescuit pentru a inregistra eventualele reclamatii. Va trebui sa fie indicat locul in care se gasesc permanent unul sau mai multi membri ai JURIULUI.
-29- Reclamatiile , in afara celor care privesc clasamentul, trebuie sa fie inaintate JURIULUI cel mai tirziu intr-o ora de la sfirsitul mansei.Reclamatiile pot fi facute pe cale orala, dar ele trebuie imediat confirmate in scris.Daca estimeaza ca este necesar, Juriul poate vedea fotografii sau filme prezentate de delegatul echipei reclamante.
Reclamatiile cu privire la clasament trebuie formulate in cel mult 30 minute dupa afisarea rezultatelor oficiale. Ora de publicare trebuie sa figureze pe aceasta lista de afisaj.Fiecare reclamatie scrisa adresata juriului trebuie insotita obligatoriu de o cautiune de 100 euro pentru care natiunea organizatoare trebuie sa remita chitanta ; in cazul in care reclamatia nu este recunoscuta de JURIU ca fiind fondata, cautiunea va fi varsata la casieria F.I.P.S.e.d.
Infractiunile si avertismentele trebuie comunicate JURIULUI ; Numai JURIUL poate pronunta o descalificare. Oricare pescar sanctionat trebuie informat imediat.
Membrii juriului precum si arbitrul general trebuie sa impuna respectarea regulamentului, pe care ei insisi trebuie sa-l cunoasca la perfectiune.
-30- Regulamentul, redactat in doua limbi oficiale, trebuie pus la dispozitia JURIULUI si a capitanilor de catre organizator.
Deciziile JURIULUI international vor fi luate cu majoritate de voturi ; in cazul egalitatii de voturi, va fi decisiv votul presedintelui F.I.P.S.e.d. sau al reprezentantului acestuia.
Membrii comitetului director al F.I.P.S.e.d. vor purta o insigna personalizata si vor putea circula pe culoarele prevazute pentru oficialitati. Aceasta insigna nu va fi valabila decit pe durata mandatului comitetului director(4 ani).
BAREME DE SANCTIUNI
-31- a) avertisment (cartonas galben) pentru abateri de la articolele 11, 12c, 13, 16, 19, 20, 22, 23, 24 si 26.

b) Descalificare (cartonas rosu) pentru abateri de la articolele 12a, 14, 17, 18, 35, 38,39.2 et 40 si recidiva dupa avertisment pentru incalcarea articolelor 11, 12c, 13, 16, 19, 20,22, 23, 24 et 26.
c) Descalificarea Natiuni in cazul nerespectarii articolelor 5, 37a, 37b-1 si
37b-3.
d) In cazul descalificarii unui pescar, acestuia i se va atribui un numar de puncte echivalent cu numarul de natiuni participante +1. In cazul descalificarii unui pescar, pescarii clasati dupa acesta isi vor pastra locurile initiale (exemplu : X clasat al 8-lea este descalificat, urmatorii isi pastreaza locurile si marcheaza 9 puncte, 10 puncte etc).
e)O natiune care a primit un avertisment de la JURIU va pastra acest avertisment in dosarul sau pe o durata de 3 (trei ani). In cazul unei noi infractiuni in acesti TREI ANI , aceasta va fi considerata ca o recidiva si JURIUL se va pronunta tinind cont de aceasta recidiva si in functie de baremul de sanctionare
f) Un pescar care a primit un avertisment de la JURIU va pastra acest avertisment in dosarul sau pe o durata de 3 (trei ani). In cazul unei noi infractiuni in acesti TREI ANI , aceasta va fi considerata ca o recidiva si JURIUL se va pronunta tinind cont de aceasta recidiva si in functie de baremul de sanctionare
g) Comitetul director al F.I.P.S.e.d. va avea posibilitatea, fie pe moment, fie dupa aceea, de a sanctiona pescarii, chiar capitani sau rezerve, pentru infractiuni sau rele comportamente, altele decit cele prevazute in regulamentele oficiale.
-32- Membrii comitetului director al F.I.P.S.e.d vor fi autorizati sa intre pe traseu pentru a inregistra toate infractiunile.
CLASAMENTE
-33-1 CLASAMENT PE SECTOR IN MANSE
Clasamentul pe sector sau subsector va fi facut pe baza greutatii(un punct per gram).
Concurentul care va obtine cea mai mare greutate va primi 1 punct”locuri” , al doilea va primi 2 puncte “locuri”si asa mai departe.
b. In cazul egalitatii de greutati pe acelasi sector sau subsector pescarii in cauza vor acumula un nr. de puncte echivalent cu media aritmetica a locurilor pe care ar fi urmat sa le ocupe (exemplul nr.1: doi pescari la egalitate de greutati ocupa locul 5 in clasament si vor acumula, fiecare ,un nr. de puncte egal cu (5+6):2 = 5,5 puncte; exemplul nr.2: 3 pescari aflati la egalitate de greutati ocupa locul 8 in clasament si fiecare va acumula un nr. de puncte egal cu (8+9+10):3 = 9 puncte.)
c. Pescarilor fara capturi sau “capots”li se va atribui un numar de puncte echivalent cu media aritmetica a numarului urmator locurilor ocupate si numarul total de locuri din acelasi sector sau subsector.(ex.nr.1: 24 pescari in sector, s-au clasat numai 12 ocupind primele 12 locuri , cu puncte incepind de la 1 la 12; urmatorii, fara capturi, vor acumula un nr. de puncte egal cu (13+24):2 =18,5 puncte; ex.nr.2: 29 pescari intr-un sector, s-au clasat dor 5 ocupind primele 5 locuri, cu puncte de la 1 la 5; Urmatorii 24 pescari”capots”vor acumula, fiecare, un nr.de puncte egal cu (6+29):2 = 17.5 puncte;ex.nr.3: 29 pescari in sector, 26 au ocupat primele 26 locuri, cei 3 pescari “capots”vor acumula fiecare un nr. de puncte egal cu (27 +29):2 = 28 puncte. ). Daca exista un singur “capot”sau absent intr-un sector sau subsector, acesta va acumula un nr. de puncte corespunzator ultimului loc.Exemplu: 29 pescari in sector,28 clasati, un singur “capot”sau absent va acumula 29 puncte.
2.Clasamentul pe echipe
Pina la 25 natiuni, clasamentul se va face pe sector ca de obicei. ; peste 26 natiuni, clasamentul se va face pe 2 subsectoare ; daca numarul de pescari este impar (ex. : 27 natiuni ; in prima mansa , pescarul situat la nr. 14 va intra in linie in al doilea subsector ; locul sau obtinut in subsector impreuna cu cele mai mici numere (de la 1 la 14) ii vor fi atribuite pentru clasamentul personal ; locul sau obtinut intr-un alt subsector (de la 14 la 27) va interveni in clasamentul pescarilor din acel subsector ; daca el se claseaza al treilea in subsectorul de la 14 la 27, ceilalti participanti vor fi clasati 1, 2,… , 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,11,12,13 si 14
A – PRIMA MANSA
a) Insumarea locurilor obtinute in fiecare sector sau subsector de catre pescarii care apartin aceleiasi echipe. Echipa care va totaliza cel mai mic numar de puncte ‘‘locuri ’’ va fi clasata prima si in ordine celelalte ;
b) In caz de egalitate , echipele vor fi departajate de cea mai mare cantitate de peste prins de catre pescarii aceleiasi echipe , in cele doua manse;
c) In caz de egalitate dupa cele doua manse ,echipele vor fi departajate de cea mai mare cantitate de peste prinsa individual;
d) Daca egalitatea persista, departajarea se va face pe baza celui mai mic nr.de puncte realizat decatre unul dintre pescarii echipei.
B– Mansa a II-a
Clasamentul se va intocmi in mod identic cu prima mansa;

C - CLASAMENTUL GENERAL
a) Insumarea locurilor obtinute in cele doua manse ; Echipa care va totaliza cel mai mic numar de puncte ‘‘locuri ’’ va fi clasata prima si in ordine celelalte ;
b) In cazul egalitatii de puncte ‘‘locuri ’’, "echipele in cauza vor fi departajate dupa cantitatea cea mai mare de peste realizata de pescarii aceleiasi echipe in cele doua manse.
c) In cazul egalitatii de cantitate dupa cele doua manse, echipele vor fi departajate de cea mai mare cantitate realizata individual si asa mai departe.
d) Daca egalitatea persista, departajarea se va face pe baza celui mai mic nr.de puncte realizat de catre o echipa in una din cele doua manse.
2) CLASAMENTUL INDIVIDUAL
A. Prima mansa
a) Concurentii vor fi clasati pe baza punctelor obtinute in sectorul sau subsectorul respectiv; Concurentii care au obtinut 1 punct sunt clasati primii, urmati de concurentii care au obtinut 2 puncte si tot asa in continuare…
b.In caz de egalitate, departajarea se va face dupa cantitatea de peste prins;
c. Daca egalitatea persista, concurentii vor fi departajati de cel mai mare numar al tragerii la sorti in manse;
B. Mansa a II-a
Clasamentul se intocmeste identic cu prima mansa.
C. Clasamentul general
a). Insumarea locurilor obtinute in cele doua manse ; Pescarul care va totaliza cel mai mic numar de puncte ‘‘locuri ’’ va fi clasat primul si asa mai departe;
b) In cazul egalitatii de puncte intre 2 sau mai multi concurenti departajarea se va face pe baza cantitatii de peste prins in cele doua manse de fiecare pescar ; cel care obtine cea mai mare cantitate va fi declarat invingator.
c) In cazul unei noi egalitati, pescarul care a realizat cantitatea cea mai mare intr-o mansa va fi declarat invingator.
d) In ultima instanta si caz de egalitate in continuare , insumarea numerelor de tragere la sorti a celor trei manse ; totalul cel mai mare va prevala.
e) Pescarii participanti la o singura mansa vor figura la sfirsitul clasamentului si in ordinea locurilor pe care le-au obtinut ;
- PALMARESUL NATIUNILOR
Un clasament mondial si unul zonal pe natiuni va fi realizat pentru toate campionatele ultimilor 5 ani ( gen clasament FIFA) ; acest clasament va fi actualizat in fiecare an si va fi publicat pe site-ul F.I.P.S.e.d.
Natiunilor cuprinse in acest clasament si care dintr-un motiv oarecare nu participa la la un campionat, li se va atribui un nr. de puncte egal cu numarul natiunilor participante la respectivul campionat +1.
-34- Clasamentul va fi intocmit de catre o persoana desemnata de catre FIPSed ,sau, in lipsa acesteia,de catre organizator in prezenta Presedintelui F.I.P.S.e.d. sau a reprezentantului sau ,sau, eventual, a membrilor JURIULUI.
LUNGIMEA BETELOR
-35- Lungimea betelor este limitata la :
- 4,50 mètri (15 picioare) maximum;
-36-ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA
Organizatorul va incheia OBLIGATORIU o asigurare de ‘‘RASPUNDERE CIVILA’’pentru organizarea competitiei, pentru perioada de dupa primul antrenament si pina la sfirsitul banchetului de inchidere;; un atestat de la compania de asigurari certificind ca proba este acoperita in intregime de un contract de ‘‘RASPUNDERE CIVILA’’ va trebui sa fie furnizat Presedintelui F.I.P.S.e.d. cu doua luni inaintea competitiei.
-37-ANTRENAMENTUL
a) Nu se va face antrenament in afara parcursului oficial
b) Parcursul oficial se va derula de urmatoarea maniera :
1) 15 zile de sistare integrala ; in timpul acestor 15 zile, antrenamentul va fi interzis tuturor natiunilor pe suprafata de apa a concursului, si pe 500 metri de o parte si de alta a traseului(pistei) de pescuit (maluri opuse pentru canale, fluvii si riuri). Organizarea va trebui sa materializeze limitele pentru antrenament cu ajutorul panourilor,; in afara perioadei de sistare, traseul de pescuit trebuie sa poata fi vizitat si sa se poata pescui regulamentar (respectind restrictiile si conditiile particulare de pescuit(card de pescuit)) ; in cazul traseelor inchise regulamentar oricarui pescuit, o punere la dispozitie a acestui traseu va trebui sa fie autorizata pentru 2 week-enduri(datele se vor preciza in program).
2) 5 zile de antrenament (luni, marti, miercuri, joi dimineata si vineri dimineata);
3) Ultimul antrenamentul este obligatoriu pentru toate natiunile (echipe complete).
4) 2 zile de concurs ( simbata si duminica).
c) Inainte ca fiecare natiune sa inceapa antrenamentul pe traseul official in timpul celor 5 zile , va fi efectuata o tragere la sorti inca din prima zi pe traseu intre orele 7 si 8 pentru atribuirea ‘‘boxelor’’ de antrenament (locul si orarul de tragere la sorti trebuie prevazute in programul oficial ). ‘‘Boxele’’ vor fi compuse din 6 standuri. Tragerea la sorti a ‘‘boxelor’’ va fi dirijata (grilele de tragere la sorti sunt stabilite de catre F.I.P.S.e.d. si puse la dispozitia natiunii organizatoare ).
Natiunilor participante le va fi furnizat un document cu directivele specific fiecarui parcurs.
La antrenament sunt autorizate aceleasi cantitati de nade si momeli autorizate pentru zilele de concurs;
Pentru zilele de antrenament, organizatorul trebuie sa indice prin semnale sonore perioadele de pescuit autorizate, pentru a fi cunoscute ;
Pescuitul este permis fara intrerupere pina la orele 18.00 , mai putin joi si vinery cind este permis doar pina la orele 15.00; Parcursurile trebuie eliperate definitive pina la orele 16.00.
Echipele trebuie sa respecte acest orar; nu se va nadi inainte de semnalul official;
-38-Lucrari de electricitate

Se va interzice cu strictete plasarea pescarilor la mai putin de 25 metri distanta de o parte si de alta de orice instalatii electrice (linii electrice, transformatoare, stalpi etc).
-39-Dispozitii in caz de furtuna


FURTUNA INCEPE INAINTE SAU IN TIMPUL PREGATIRILOR.

Nici un concurent nu va avea voie sa se instaleze in standul sau si nici sa isi monteze materialele; un semnal va indica aminarea instalarii sau oprirea pregatirilor. In situatia in care conditiile atmosferice permit, si in limita posibilitatilor de program, proba se va putea desfasura normal;
Daca nu se amelioreaza conditiile atmosferice sau daca programul orar nu mai permite, mansa va fi pur si simplu anulata; Aceasta nu va fi luata in consideratie iar clasamentul se va intocmi pe mansa disputata.Mansa nu va fi recuperata.
FURTUNA SE DECLANSEAZA IN TIMPUL MANSEI
Se va opri imediat (semnal din partea organizatorilor) si pescarii se vor adaposti in afara standurilor.. Daca vor permite conditiile atmosferice, se va relua concursul printr-un semnal care va permite pescarilor sa isi reia locurile; un alt semnal dupa 5 minute va autoriza reluarea pescuitului.
Intr-o mansa sunt premise maxim doua intreruperi, cu o durata isumata de maxim o ora; in caz contrar, mansa va fi intrerupta definitiv.
Juriul poate sa reduca durata mansei daca programul orar nu permite desfasurarea celor 5 ore de concurs.
Mansa va fi validate daca a durat minim 2 ore; orele de intrerupere nu se iau in consideratie.
In cazul in care situatia meteo nu permite buna derulare a competitiei, juriul poate sa decida anularea unei manse .Aceasta nu va fi luata in consideratie iar clasamentul se va intocmi pe mansa disputata.Mansa respectiva nu va fi recuperata.
-40-Controlul andidoping
FIPSed adera la codul mondial antidopaj alicat de catre CIPS.
Intr-un campionat , pescarii desemnati sa fie controlati trebuie se prezinte obligatoriu in locurile stabilite, in functie de indicatiile FIPSed sau ale juriului.
Pescarul desemnat care nu se prezinta la control va fi descalificat si sanctionat.
Problemele ridicate de efectuarea controlului antidopaj revin in sarcina natiunii organizatoare.
-41-RECLAMA PE VESTELE DE CONCURS
Existenta reclamelor pe vestele de concurs nu este obligatorie
Marimea caracterelor reclamelor imprimate pe vestele de concurs nu trebuie sa depaseasca 6 cm in inaltime; acestea pot fi pozitionate in partea de jos a vestelor, atat pe fata cat si pe spatele acestora.
TAXE FIPS SI CIPS
-42-.O contributie de 150 euro de natiune participanta se aplica in beneficiul F.I.P.S.e.d. si deasemenea o contributie de 400 euro a natiunii organizatoare in beneficiul CIPS(a se plati in contul bancar al CIPS).
CEREMONIA DE DESCHIDERE SI INMINAREA TITLURILOR INVINGATORILOR
-43- Ceremonia de deschidere si de prezentare a echipelor trebuie sa se deruleze in ajunul primei manse la 18.00 ; durata acestei ceremonii nu trebuie sa depaseasca doua ore si trebuie incheiata cel mai tirziu la orele 20.00 ; primele trei echipe si primii trei clasati la individual vor primi oficial medaliile de AUR, de ARGINT si de BRONZ ; conform uzantelor internationale, aceste inminari vor fi insotite de intonarea imnului national corespunzator ; de asemenea, va fi arborat drapelul national al invingatorilor. Medaliile vor fi oferite de F.I.P.S.e.d. si inminate de catre de reprezentantul sau oficial.Toate celelalte recompense vor fi atribuite de o maniera echitabila echipelor participante ;Natiunile participante trebuie sa-si aduca drapelul national si o inregistrare cu imnul national. La prezentarea rezultatelor oficiale, un maximum de 9 persoane , reprezentind o natiune, pot sa urce pe podium pentru primirea medaliilor si ascultarea imnului national al natiunii invigatoare.

TRADUCERILE
-44- In caz de litigiu sau interpretare de regulament, versiunea oficiala de referinta va fi cea franceza.
OBLIGATII
-45- OBLIGATII pentru natiunea organizatoare a unui campionat mondial sau zonal
- gravarea trofeelor de la F.I.P.S.e.d. (plachete sau logouri) ;
- sa redacteze programul si toate informatiile in doua limbi oficiale (engleza si franceza).


Presedintele F.I.P.S.e.d. Secretarul general al F.I.P.S.e.d.

Ugo Claudio MATTEOLI Jackie DUPUIS


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 2

           


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România