RevistaLuPeste.ro
http://forum.revistalupeste.ro/

La Shefield
http://forum.revistalupeste.ro/viewtopic.php?f=68&t=1374
Pagina 1 din 6

Autor:  c.tinvrabie [ Vin Oct 12, 2007 6:45 pm ]
Subiectul mesajului:  La Shefield

Cateva articole privitor la metoda Shefield scrise in sectiunea Atelier imi dau ghes sa starnesc - recunosc, direct interesat :) - mai multe discutii si abordari.

Este stiut ca monturile sunt f diferite in functie de o multitudine de factori : adancimea apei, vant, distanta , etc. De aici urmeaza o multitudine de probleme privind interschimbabilitatea - obiectiv f important pt mine dar cred ca si pentru multi alti pescari - diverselor componente.

Si atunci voi pune mai multe intrebari :

1. Din ce fel de ata se face nodul opritor superior ?
@ : ata de bumbac din papiota obisnuita nu imi pare buna pt ca e f putin rezistenta la tragere ; altceva nu am gasit la magazine ; cele aflate la magazinele de pescuit sunt intr-adevar f bune dar ideea este de a putea fi inlocuite.

2. Ce fel de opritor trebuie pus in partea inferioara?
@ :la o pluta de 15 g am pus 3 opritoare din cauciuc; apoi am pus si unul de ata ; cu toate astea la recuperare pluta era impinsa in jos spre plumb , de aici necesitatea de reglare repetata, lucru f neplacut.

3.Cum se prinde pluta de fir ?

@ : folosesc un vartej cu carabina de care prind pluta; alt pescar mi-a spus ca ar mai putea fi folosite un T din plastic sau un vartej avand pus in inel un tub de plastic. Am cautat la un magazin dar nu am gasit si nici vanzatorul nu stia de asemenea minunatii :)

4. Cum pot adauga un plumb ?

@ : de ex. folosesc pluta 2+2 si deodata incepe sa bata vantul si trebuie sa pun o pluta mai grea; sa zicem 5+3 ; cum adaug plumbul astfel ca sa pot revenii la situatia initiala ?

5. Cum se determina fundul apei la distante si adancimi mari ?

@ : cineva mi-a zis ca nu e bine de folosit pluta ci o sonda . Cum arata acea sonda ?


As mai avea intrebari dar ma opresc aici deocamdata.

Autor:  bingogabi [ Sâm Oct 13, 2007 8:14 pm ]
Subiectul mesajului: 

99% din opritoarele din silicon sunt o MARE TZAPA! ( ma refer la cele care le-am gasit eu de cumparat din magazinele din Iasi ).
Cel mai bun opritor este cel facut din naylon.
Practic se ia o bucata de naylon care se leaga pe naylonul de linie ca si cum ati lega un carlig. Se tensioneaza bine si rezulta un opritor care nu se va misca aiurea.
Pluta de obicei o pun pe de fir cu varnis siliconic. Este un varnis f moale, nu uzeaza firul atunci cand se trage de pluta in sus sau in jos.
Prefer plumbii culisanti cu varnis pe mijloc. Astfel naynonul nu are contact cu plumbul. Am vazut multe situatii cand la un peste mai mare naylonul a cedat acolo unde plumbul a fost presat direct pe fir. Plus ca pestele atunci cand ia momela in gura nu simte nici o rezistenta serioasa din partea plumbului.
In caz de adaos folosesc plumbul din fasii, incerc sa-l pun astfel incat sa nu cresteze naylonul la strangere.

Autor:  JackDaniel's [ Lun Ian 21, 2008 1:31 am ]
Subiectul mesajului:  Re: La Shefield

Sonda e un dispozitiv care poate arata in fel si chip insa in mare parte e cam peste tot acelasi lucru. Un lest ce se ataseaza carligului , mult mai grei decat portanta plutei, actionand ca o ancora pt aceasta, urmand ca adancimea apei sa fie determinata de pozitionarea repetata a plutei in sus pe fir, pana la determinarea exacta a adancimii.

Incearca cu ata de cojicarie, din mercerii, sau daca nu , mai bine foloseste un fir textil fara pretentii. pui mai multe pe un tub de acadea si le tragi unde vrea sufletu tau, pe fir.
Daca adancimea apei pe care pescuiesti nu depaseste jumatate din lungimea batului tau, poti folosi cu incredere o priza fixa pt waglerul tau. Montajele culisante sunt imperios necesare doar atunci cand distanta dintre lestul principal si pluta depaseste jumatatea lansetei, ingreunand laanseurile.

Autor:  Galusca Adrian [ Mie Ian 23, 2008 8:03 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: La Shefield

1. doua din modelele de sonde arata asa:
Imagine
Imagine

si nu-ti recomand sa le folosesti la sheffield pt ca le vei pierde. ele sint eficiente in pescuitul cu varga sau rubesian.

2. pt prinderea wagglerelor culisante eu folosesc si iti recomand :

Imagine

3. deasemeni wagglerele pot fi prinse si fix :

Imagine
pt o mai buna informare si pt mai multe raspunsuri iti recomand sa citesti cartea "La peste" (a nu se considera puplicitate)

Autor:  Galusca Adrian [ Joi Ian 24, 2008 8:47 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: La Shefield

:oops: imi cer scuze pt imposibilitatea de a vedea pozele, dar dupa ce le-am postat le-am sters :oops: . nu mai conteaza acum s-a rezolvat :!:

Autor:  bingogabi [ Joi Ian 24, 2008 9:11 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: La Shefield

Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata :lol:

Autor:  JackDaniel's [ Vin Ian 25, 2008 5:42 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: La Shefield

Nea Bingo, nu mai barbieri statuia degeaba... mai degraba zi si tu omului ceva de shefield....ca de barbi si de anunturi de vanzare s-a umplut podu... :wink:

Autor:  bingogabi [ Vin Ian 25, 2008 10:14 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: La Shefield

Te roade invidia? :twisted:

Autor:  Galusca Adrian [ Vin Ian 25, 2008 10:21 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: La Shefield

HEI faceti un topic pt certuri si puteti incepe :!: :!: ceva constructiv :!: :?: :!:

Autor:  Teodor [ Sâm Ian 26, 2008 8:21 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: La Shefield

Pentru varianta de pluta fixa, in afara de modelul prezentat de Adrian, se mai poate folosi o simpla sirma indoita aproximativ ca omega, pe care se pune o agrafa cu virtej si la capate se trage varnis. 8)

Pagina 1 din 6 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/